Muzikál Shrek: Zlobr z bažiny


Za devatero horami a devatero řekami, bylo jedno království a v něm žil veliký Lord Farquaad. On vlastně zas tak veliký nebyl. Byl to takový trpaslík. Jen si to sám sobě dokazoval. Jenže k tomu, aby mohl být králem, potřeboval princeznu. Jedna překrásná by tu byla. Mělo to ale jeden menší háček. Byla uvězněna na hradě. To by ale nebyl takový problém, kdyby ji nehlídala dračice. Ano, ano a už je to tady. Zelený zlobr přichází na scénu. Toho potřebujeme. Spolu s Oslíkem se vydávají vysvobodit princeznu. A jak to celé dopadne? To jistě už víte, nebo ne? Jsou dvě možnosti, jak to zjistit. Buď jako já navštívíte tento muzikál, a nebo si v pohodlí domova pustíte pohádku. Obě varianty jsou krásné a doporučuji...

Divadelní verze se přeci jenom liší. Jde o hudební motiv na základě stejného děje jako v prvním filmu Shrek. Zde jsou ale úplně odlišné písně, než na které jsme zvyklí z filmů. Závěrečným bonusem je česká verze písně I'm Believer/Je to jasná věc. Vše za doprovodu skvělého orchestru. Ano, ve sportovní hale byl vynikající a skvěle sehraný živý orchestr. Musím také ocenit překrásné kostýmy, každá postava měla ten svůj charakteristický. Především musím vyzdvihnout kostýmy Lorda Farquaada a Dračice.

Scéna byla vytvořena ideálně pro sportovní haly. Takže zde vidíme hrad, kde je vězněná princezna, obydlí Shreka v bažinách, sídlo Lorda Farquaada a mnoho dalšího.

K samotným interpretům se mohu vyjádřit převážně kladně. Ovšem, kdo vzbudil moji největší pozornost, byl samotný Lord Farquaad a kromě něj Dračice.

Dračice (Renáta Podlipská), ač pouhou jednou písní, což je veliká škoda, dokázala zcela zaujmout a rozhodně si ji budete pamatovat jako postavu v tomto muzikále. To stejné platí i u Lorda Farquaada (Ondřej Bábor). Ten měl daleko více prostoru a osobně jsem se těšil na každý jeho výstup. Opravdu vypadal jako malý hobit a dával rozkazy, na koho se podíval. Po pěvecké stránce působil jistě. Svoji roli si náramně užíval a bylo to znát.

Představitelka Fiony (Ivana Jirešová) byla taktéž super. V pěveckém projevu jsou znát jisté indispozice, ale vše dožene svým hereckým projevem. Princezna v jejím podání byla zábavná, prdlá a ztřeštěná. Svojí rolí naprosto žila. Ve chvíli, kdy mávala podprsenkou z balkonu a odhodlaná za každou cenu získat srdce svého chrabrého rytíře, jsem věděl, že byla obsazena právem. Svojí role se chopila se ctí a zvládla ji s přehledem.

Spolu s Fionou zde byly ještě dvě její menší kopie. Těm patří také velká poděkovaní, ač za malinký kousek v terčetu písně. Bohužel je nemůžu jmenovat, jelikož nebylo uvedeno obsazení.

Oslík (Karel Zima) byl komediální částí celého příběhu. Od samého začátku mu jela tlama na plné obrátky. Ideální parťák na cestu pro osamělého Shreka.

Shrek (Jiří Zonyga), už samotná postava je ideální pro Jiřího Zonygu. V kostýmu vypadal věrohodně. Bohužel to neplatilo o jeho masce, což je podle mě základ celého muzikálu. Vypadalo to strašně, na videoprojekci ještě hůře. Je to obrovská škoda. Možná kdyby byl jeho obličej potřen zelenou barvou jako v Čarodějce, bylo by to mnohem lepší. Co se týče zpěvu, jsem zvyklý na jeho chraplák. Tudíž mě osobně nevadil. Ovšem v alternaci s Honzou Křížem mohou nastat značné rozdíly. Jiří Zonyga je kus chlapa, tudíž postava Shreka je téměř jeho kopií.

V dalších rolích:

Perníček
Kateřina Herčíková a Lucia Nývltová Jagerčíková - obě slečny jsem si zamiloval hlasově. Ihned bych je obsadil do hlavních rolí v některých muzikálech, místo našich stálic.

Občané pohádkové říše
Filip Hořejš, Juraj Bernáth, Jaroslav Parči, Jakub Švec, Zuzana Holbeinová, Miroslava Časarová, Kateřina Kroupová, Štěpán Piller, Šárka Dreiseitelová, Klára Jelínková, Lucie Puková, Tomáš Brychta, Veronika Sehnoutková, Pamela Soukupová, Sayon Keita, Václav Šmíd, Marie Šlehoferová, Lucie Sopčáková, Lukáš Jindra, Martin Suk, Petr Špinar a Anna Monhartová.

Celkově hodnotím muzikál kladně. Ovšem bylo by zdaleka lepší, kdyby se tento muzikál hrál v divadle. Působilo by to daleko lépe.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Činohra Vše o mužích: Charisma + humor + vztahy – to celé na třetí

Muzikál Krysař: Temná pohádka o lásce vykoupené krví

Muzikál Divotvorný hrnec: Kouzlo kdesi za duhou