Koncert Muzikály naruby: Mrholí!

Dnes vás sice nevezmu na muzikál, ale i tak se podíváme do divadla, kde nám zazní celá řada muzikálových písní. Jistě se ptáte - oč jde? Co mi uniklo? Ano uniklo, jelikož kdo nebyl na tomto koncertu, jako by nebyl. Má dnešní vzpomínka se týká luxusního koncertu jménem Muzikály naruby, který se konal v Divadle Broadway. Hlavními aktéry večera byli Petr Ryšavý, Jan Kopečný a Josef Vágner. Pevně doufám, že většina z našich čtenářů tyto pány zná. Kdyby náhodou ne, můžete je vidět převážně na těchto scénách - v Divadle Broadway, Divadle Hybernia, Hudebním divadle Karlín, Goja Music Hall a v mnohých dalších.

Tuto trojici netvoří jenom zpěváci, ale hlavně kamarádi, jejichž společným cílem je bavit publikum. Nejen, že jim to spolu skvěle ladí, ale zároveň se umí doplňovat a rozesmát celý sál. Tento koncert nesl název: Mrholí!. Možná si říkáte: Co je to za název? Kluci nám ovšem během večera velice vtipně povyprávěli o jeho vzniku, ale o tom až později...

Od samotného začátku panovala v prostorách divadla příjemná atmosféra. Trochu to připomínalo menší Vánoce. Tolik šťastných tváří, pohoda a klid. V publiku sice převažovaly ženy, ovšem bylo zde i pánské zastoupení, občas přišly dokonce i celé rodiny. Faktem je, že tento koncert byl opravdu pro každou věkovou kategorii.

Já sám jsem do divadla přišel poměrně brzo. Chtěl jsem si užít právě tuto atmosféru a se skleničkou vína v ruce to uteklo rychle, když se najednou ozvalo „mrholííííí“, což bylo zvonění pro tento večer a připomínka toho, že za chvíli začne koncert. Sál byl až do posledního místa plný nadšených diváků. Po odhalení opony a za tónů první písně večera Teď královnou jsem já, přišli pánové na jeviště. Příjemným překvapením byla účast živé kapely. Té patří můj obrovský potlesk, protože kluci během večera prozradili, že páni z kapely nikdy neviděli ani jeden jejich muzikál. Tím pádem to měli celkem složité, ovšem tato kapela si skvěle poradila, nasadila i nové aranžmá a během chvíle si získala publikum, stejně jako kluci svým zpěvem. Jejich společný terčet nejznámější písně z Kleopatry málem zboural základy divadla. Hned poté přišla další pecka, a tou byla písnička z pohádky Dívka na koštěti (neboli Saxana)

Po uvítaní publika se na nic nečekalo a hned přišla písnička z muzikálu Angelika - Snad měl bych jít. V tomto muzikálu sice běžně vystupuje pouze jeden Nicolas, ovšem tentokrát a speciálně pro nás vystoupili hned tři. Byl to neskutečný zážitek! Pepa se dokonce vžil do zpěvu až tak moc, že vzal i část partu klukům, což bylo velice vtipné. 😂

O to vtipnější bylo celé vysvětlení, proč se koncert jmenuje zrovna Mrholí!. Za vše může hasicí přístroj. Kluci s ním během jednoho ovíněného večera tak trochu „pšoukali“ (jak sami řekli 😊) po divadle. Jako omluvu divadlu za menší nepořádek vznikl nápad na tento koncert a vlastně i na jeho název Mrholí!. Jako bonus pak vznikla i písnička s názvem Mrholí!, kterou si pánové vzali jako ústřední motiv celého koncertu. Koncert tedy rozhodně »mrholil«, možná spíše utíkal jak o závod. V tom na řadu přišla píseň z muzikálu Mýdlový princ a píseň Sláva, sláva! z Kleopatry

A když kluci zrovna nezpívali, pouštěli se do vyprávění zážitků z divadla. Takže jsme se dozvěděli, že Pepa ve většině představení umře hned na začátku a pak už čeká jen na děkovačku. Nebo že Honza jednou zpíval nejznámější písničku z muzikálu West Side Story, akorát si nemohl během písně vzpomenout, jak se ta paní vlastně jmenovala. 😊 Jedno jediné slovo. Maria... Ztráta paměti ho prý postihla i během písničky z Muže se železnou maskou, kde tak zpíval jen „masku mám, masku svou mám... i to se stává“. Tohle dlouho nic nepřekoná, tolik smíchu jsem nezažil. 

Pak přišla řada na Petra, který se nám svěřil, že nemá moc prostoru a konečně by si rád zazpíval sám. Zvolil proto písničku Tereza z muzikálu Rebelové. Ovšem hned jak začal, vtipně se k němu připojili i kluci, tudíž z toho vzniklo opět velice zábavné trio. Nemusíte se ovšem bát, že by Petr nedostal prostor, přišel totiž blok písní, v němž si každý zazpíval sólo. Petr zazpíval píseň Stín katedrál, Honza Stokrát chválím čas a Pepa Sbohem, lásko od Waldy. Pepa navíc prozradil i svůj zážitek spojený s touto písní, která je použita v novém muzikálu Láska nebeská. Při představení se tak stala taková věc, že spolu s ním zpívalo i celé publikum. To samé si chtěl Pepa vyzkoušet i na nás. Nemusím ani psát, že se to i zde povedlo. Atmosféra naprosto skvělá. Prostě báječné publikum.

Pokud si myslíte, že zde byl čas na vydechnutí, tak to rozhodně nebyl. Jedna pecka střídá druhou pecku - tou byla píseň Chci zas v tobě spát z muzikálu Lucie, která byla neskutečná. V jejich podání vyzněla úplně nově, a přesto stejně. Dalším hitem byla písnička Dám dělovou ránu, která »rozhejbala« celé publikum. Když už si myslíte, že nemůže přijít nic lepšího, tak to prostě přijde. Následoval totiž naprostý vrchol večera - světoznámá písnička Con Te Partirò, kterou proslavil Andrea Bocelli. V tu chvíli ztichlo celé publikum a nikdo se ani nehnul. Wauu, to byla fakt pecka. Bravo, bravo. 

Bohužel vše krásné musí jednou skončit. To ale diváci nechtěli slyšet, a tak hned přišel další hit Miluju a maluju z pohádky Šíleně smutná princezna. No, a jak jinak skončit než písní z muzikálu Tři mušketýři a jejím hitem Přátelství na třikrát? Klukům se opravdu povedlo něco, co jsem ani ve snu nečekal. Jsem rád, že jsem v tom nebyl sám, ale očividně to cítil stejně celý sál. Proto se nás také zeptali, jestli chceme ještě jeden přídavek, nebo dva, tři, čtyři, pět, šest,.. A těch přídavků bylo hned několik. Zazněly písně z muzikálů Bídníci, Děti ráje, Tři mušketýři, Pomáda, Rebelové, Noc na Karlštejně, Ať žijí duchové!, Mýdlový princ. Tak, a to už je naprostý konec. Závěrem nám bylo, i jako poděkování, oznámeno nové datum koncertu, jenž se bude konat příští rok, a to den před svatým Valentýnem.

Doufám, že jsem vám trochu poodhalil zážitky z tohoto koncertu. Možná to vypadá, že trochu přeháním, ale musím říct, že to byl opravdu skvělý koncert. Neskutečně jsem se bavil nejen já, ale se mnou i celé publikum. A za to moc děkuji Petrovi, Honzovi a Pepovi. 



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Činohra Vše o mužích: Charisma + humor + vztahy – to celé na třetí

Muzikál Krysař: Temná pohádka o lásce vykoupené krví

Divadelní představení Líbánky na Jadranu: Typická česká dovolená