Muzikál Láska je láska hlásí crazy comeback

 
Horní řada zleva: Martin Pošta, Kateřina Marie Fialová, Martin Sobotka, Markéta Schimmerová Procházková, Markéta Poulíčková, Michaela Horáčková Hořejší (kostýmy), Ondřej Soukup (hudba), Gabriela Osvaldová (texty), Lucie Bílá, Antonín Procházka (libreto a režie), Ivana Hannichová (choreografie), Bronislav Kotiš, Barbora Munzarová, Vendula Příhodová, Filip Hořejš, Tereza Hálová. 
Spodní řada zleva: Martin Písařík, Denny Ratajský, Kateřina Pechová, Lukáš Kellner, Josef Fečo, Michal Sehnal.


Ve čtvrtek 25. listopadu 2021 se v Divadle Lucie Bílé konala tisková konference k opětovnému uvádění muzikálu Láska je láska a 7 statečných muzikálovců bylo u toho. Moc děkujeme produkci za pozvání.

Muzikál Láska je láska měl svoji premiéru již 28. února 2005 ve stejném divadle, tenkrát ještě zvaném Ta Fantastika, a do jeho derniéry v roce 2010 se odehrála víc než stovka repríz. Ve stejném roce skončila v tomto divadle bohatá muzikálová éra, do té doby zde mohli diváci vidět muzikály Johanka z Arku, Excalibur, Elixír života, Němcová! a mnohé další. Nově otevřené Divadlo Lucie Bílé uvádí jako první muzikálové dílo právě muzikál Láska je láska.

 
Tisková konference k muzikálu Láska je láska

„Když jsme přemýšleli nad tím, kterým titulem zahájíme muzikálovou produkci našeho divadla, byl pro mě muzikál Láska je láska jasnou volbou. Je to příběh, ve kterém je kus mě, a to nejen díky mým písním. Muzikál Láska je láska je navíc skvělou komedií. A co jiného uvést v této ne zrovna veselé době než představení, které diváky pobaví a dá jim možnost alespoň na chvíli zapomenout na starosti,“ říká o muzikálu principálka divadla Lucie Bílá.

Principálka divadla Lucie Bílá

Muzikál Láska je láska je bláznivý příběh divadelní postavy, která není spokojena s tím, jak ji autor napsal, a tak se rozhodne vzít děj do svých rukou. Díky triku se ocitne v době mládí svého bohémského tatínka a snaží se ho převychovat, aby ovlivnila svůj osud. Podaří se jí přepsat scénář vlastního života, anebo platí, že co se má stát, stane se?

Autorem hudby k muzikálu je Ondřej Soukup, texty napsala Gabriela Osvaldová a libreto Antonín Procházka, jenž se ujal i režie. Pro choreografii si Lucie Bílá přizvala Ivanu Hannichovou, pro tvorbu kostýmů Michaelu Horáčkovou Hořejší a scénu svěřila Danielu Dvořákovi.


Režisér a autor libreta Antonín Procházka
 
 
 Skladatel Ondřej Soukup a textařka Gabriela Osvaldová

Autor libreta a režisér Antonín Procházka prozradil něco ze zápletky děje. „Ta hra je vlastně příběhem mých rodičů. Je to jak z červené knihovny. Můj tatínek, bohatý obchodník, se zamiloval do o třicet let mladší dcery vrátného z plynárny. Vzali se v únoru 1948. Brzy tatínkovi všechno sebrala dělnická třída a maminka měla celý život na to, dokázat tatínkovi, že si ho nevzala pro peníze. To, že jsem potom dal tomu příběhu trochu crazy formu „divadla na divadle“, je proto, že herec často hraje postavu, která mu úplně nesedí a touží si ji přizpůsobit.“

Vlevo: Markéta Schimmerová Procházková a Markéta Poulíčková                 
Vpravo: Lucie Bílá a Kateřina Marie Fialová 
               

Obnovená premiéra přinese oproti původnímu nastudování několik novinek. Kromě nových choreografií změnou prošlo samozřejmě herecké obsazení. Do své původní role se kromě Lucie Bílé vrací ještě Tereza Hálová, ostatní aktéři jsou v muzikálu nováčci. Stejně jako před lety v muzikálu zazní jednadvacet písní Lucie Bílé, nebudou chybět klasické hity jako Zpíváš mi requiem, Hvězdy jako hvězdy, Trouba, Vokurky, Novamba či titulní píseň Láska je láska. Dojde však i na novinky, a diváci tak nepřijdou o současné zpěvaččiny hity, například Miluji tě, Protože, Tenkou nití nebo Dobrý kafe.

„Téměř všechny role, až na pár výjimek, jsou obsazeny novými herci. To je dost velká novinka. Také jsme vyměnili některé písně za nové hity. Doufám ale, že to nejdůležitější, a sice hravost a vtip, zůstane zachováno,“ říká o novém nastudování muzikálu Antonín Procházka.

Markéta Schimmerová Procházková, Markéta Poulíčková
a Kateřina Pechová

 
Tereza Hálová, Martin Sobotka, Denny Ratajský a Martin Pošta

Obsazení k 25. 11. 2021:

Ona: Lucie Bílá

On/Vávra: Bronislav Kotiš / Denny Ratajský

Tatínek: Martin Písařík

Maminka: Markéta Poulíčková / Markéta Schimmerová Procházková

Kulpová: Barbora Munzarová / Kateřina Pechová / Vendula Příhodová

Eržika: Kateřina Marie Fialová / Tereza Hálová

Amor: Martin Pošta / Martin Sobotka

Kapelník: Josef Fečo

Maďar: Filip Hořejš / Lukáš Kellner

Kluk: Viktor Antonio / Michal Sehnal

 

Realizační tým:

Libreto a režie: Antonín Procházka

Hudba: Ondřej Soukup

Texty: Gabriela Osvaldová

Choreografie: Ivana Hannichová

Scéna: Daniel Dvořák

Kostýmy: Michaela Horáčková Hořejší

 

Premiéra: 7. dubna 2022 v Divadle Lucie Bílé

Termíny uvádění: 2. dubna 2022, 3. dubna 2022, 6. dubna 2022, 8. dubna 2022, 9. dubna 2022, 21. dubna 2022, 22. dubna 2022, 23. dubna 2022, 5. května 2022, 6. května 2022, 7. května 2022, 19. května 2022, 20. května 2022, 21. května 2022.

Tereza Hálová a Lucie Bílá
 
Kateřina Marie Fialová, Lucie Bílá a Denny Ratajský
 
Martin Sobotka, Lucie Bílá a Martin Pošta
 
Josef Fečo, Martin Sobotka, Lucie Bílá, Michal Sehnal
a Martin Pošta
 
Martin Písařík, Denny Ratajský a Michal Sehnal
 
Filip Hořejš, Lucie Bílá a Lukáš Kellner

Bronislav Kotiš a Lucie Bílá


Barbora Munzarová
 




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Činohra Vše o mužích: Charisma + humor + vztahy – to celé na třetí

Muzikál Krysař: Temná pohádka o lásce vykoupené krví

Muzikál Divotvorný hrnec: Kouzlo kdesi za duhou