Novinky o připravovaném muzikálu Ray Bradbury's 2116: Splněné poslední přání autora

 


Čas od času vám nějakou tu novinku ze světa muzikálů přinášíme na sociálních sítích, ale jelikož na muzikál Ray Bradbury's 2116 už se opravdu těšíme, rozhodli jsme se mu dát trochu více prostoru. Vznikla proto nová rubrika Aktuality, a tak doufáme, že ji i nadále budeme mít čím plnit 😂.

O možnosti finančně přispět a podpořit tak uvedení díla Ray Bradbury's 2116 jsme již informovali, stejně tak jsme upozorňovali na některé docela zajímavé odměny, na které se štědří dárci mohou těšit. Více ostatně najdete na Startovači

Ale abyste nekupovali zajíce v pytli 😉, prozradíme, co už o tomto muzikálu víme. Na úvod je potřeba říci, že „2116“ si již tak trochu svou premiéru odbylo, a to symbolicky v roce 2016. Tehdy jsme měli možnost na prknech divadla Semafor zhlédnut tzv. workshopovou verzi díla, tehdy ještě v anglickém jazyce.

Tentokrát je ale v plánu již kompletní dílo, navíc v české verzi, což je výhoda i pro ty všechny z nás muzikálových nadšenců, co angličtinou zrovna nevládnou. Pokud se vše podaří, splní se tak i poslední přání autora muzikálu Raye Bradburyho. Ten napsal řadu hororových a sci-fi románů a povídek, například 451 stupňů Fahrenheita či Marťanská kronika. Předtím, než v roce 2012 zemřel, si velmi přál, aby jeho vůbec poslední muzikálové dílo bylo uvedeno právě v Praze.

Teď se k tomu schyluje, jelikož produkční společnost Gallimaufry plánuje uvést toto představení v říjnu příštího roku. Už teď je jasné, že režii vezme i tentokrát do rukou jeden z autorů - Steve Josephson. Spousta informací je ale zatím v podstatě „přísně tajná“, jelikož obsazení a tvůrčí tým se bude odkrývat postupně. Zatím můžeme prozradit návrat Aleše Valáška coby návrháře scény a kostýmů. Na muzikálu bude coby make-up artistka spolupracovat talentovaná Karou Weill.

Odhaleno nyní bylo i další jméno - Jakub Gabriel Rajnoch, který je součástí tvůrčího týmu a zároveň v tomto uvedení ztělesní jednu z postav - otce Peregrina.

„Navracet se do Bradburyho (a Stevova) světa je nostalgické a krásné. Pro mne je to srdcovka,“ netají se Jakub. Přiznal také, že pro něj je tato příležitost „taková Beethovenova devátá“ v jeho kariéře.
 
Nezbývá než doufat, že situace ohledně covidu se nezhorší a přípravy díla se nenaruší. „Ray Bradbury's 2116 je trochu jako světlo na konci tunelu, které nejspíš potřebujeme v této době všichni,“ uvedla pak prezidentka společnosti Gallimaufry Vendy Křepelková a připomněla, že muzikál v sobě nese velmi pozitivní a silné poselství plné naděje.

Zajímavosti také je, že zatím neznáme ani scénu, kde bude dílo Ray Bradbury's 2116 uvedeno. Zástupci společnosti totiž právě jednají s pražskými divadly o prostorách a postupně doplňují členy inscenačního týmu i hereckého osazenstva. Kde byste si muzikál přáli vidět ty? A kdo by se v něm měl podle vás rozhodně objevit? Budeme rádi, když nám dáte vědět! 😊

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Činohra Vše o mužích: Charisma + humor + vztahy – to celé na třetí

Muzikál Krysař: Temná pohádka o lásce vykoupené krví

Divadelní představení Líbánky na Jadranu: Typická česká dovolená