Zvídavé otázky 7 statečných: Veronika Prášil Gidová

 
Foto: Tamara Černá SofiG

Pro dnešní rozhovor jsme zavítali do Ostravy, kde si na nás udělala čas Veronika Prášil Gidová. Také vás zajímá, jaká je, nebo jaká představení má ráda? Nemusíte letět až do dalekého Portorika, abyste viděli Veroniku osobně. Aktuálně ji můžete spatřit přímo na jevišti, jako překrásnou Anitu v muzikálu West Side Story a v mnoha dalších... Tak jo, jdeme na otázky... 😊

Coffeerun: Ještě před „koronou“ jsem měla štěstí vás vidět na jevišti ostravského divadla dva dny po sobě - jako nesmělou „Já“ v Rebecce a poté naopak jako silnou a ohnivou Anitu ve West Side Story (černá paruka vám fakt sekne😊). Obě role jsou krásné a náročné. Ale je vám přeci jenom některá z nich bližší?

Děkuji. 😊 Miluji obě tyto role právě proto, jak jsou odlišné, ale Anita mi je přece jen o něco bližší.

Eric: Na který ostravský muzikál byste nejraději pozvala „celý svět“, protože ho zkrátka musí všichni vidět?

Paradoxně bych zvala na naše komorní muzikály, ve kterých nehraju, a to na Pět let zpět a Thrill me.

Annie: Vidět vás nyní můžeme především v Ostravě. Dříve jste ale také skvěle hrála Sandy v Pomádě v Divadle Kalich. Jak vzpomínáte vy na „studentská léta“? Přirovnala byste se spíše k bezproblémové Sandy, nebo rebelující Rizzo? 😊 A co vás vlastně přivedlo k muzikálu?

Jako studentka jsem byla spíš Sandy, ale povahově jsem spíš Rizzo. Odmalinka jsem zpívala, takže se to tak nějak vyvinulo…

George: Na kontě máte mnoho krásných rolí v muzikálech, které jsou uváděny leckdy i po celém světě. Nedá mi to, abych se nezeptal na představení, které je mému srdci nejbližší. Tím je Les Misérables neboli na Slovensku Bedári, kde jste se představila jako Fantine. Jak se vy sama cítíte v této roli? Je pro vás v něčem jiná, oproti ostatním?

Fantine byla moje vysněná role a mám to štěstí, že ji můžu hrát. Je to velice náročná role, hlavně když zkoušíte bez alternace. Člověk musí jít v této roli až na dřeň, což je úžasná katarze. Roli jsem pak hrála už těhotná (což samozřejmě ještě nikdo netušil), takže emoce, když coby Fantine zpívám před smrtí a oslovuji dcerku Cosettu, s vědomím toho, že mám miminko v bříšku, byly úplně jiné. Celkově se moc těším, až si v Bídnících znovu zahraju, teď už jako matka.

Džejňulka: Coby vášnivá Anita v muzikálu West Side Story (kde jste mi mimochodem skvělým výkonem vyrazila dech 😊) v písni America „kopete za tým“ Ameriky, zatímco jiné dámy zase obhajují rodné Portoriko. Jaká země zatím nejvíce učarovala vám samotné? 😊 Cestujete ráda?

Moc děkuji,😊 miluji cestovaní a asi nejvíce mi učarovaly Maledivy.

Nikča: Kdybyste se měla popsat třemi slovy někomu, kdo vás nezná - jaká slova byste zvolila?

Tvrdohlavá, milující, výbušná, ono by stačilo jen jedno slovo – beran. 😀

Little Lotte: Přiznám se, že i já vás, podobně jako ostatní stateční, moc ráda vídám v divadle, ať už v Ostravě nebo v Bratislavě. Máme štěstí vás vidět ve velkých titulech, co se oblibě těší již řadu let. Sledujete však i současnou muzikálovou scénu? Je nějaké moderní dílo, které vás zaujalo a třeba si i ráda pustíte „cast recording“ nebo byste si v něm v budoucnu ráda zahrála? 😊

Líbí se mi třeba Rent, Spring Awakening nebo Wicked - jen nevím, jestli se to dá nazvat moderním dílem, přece jen už mají pár let. Spring Awakening si už nezahraju, jelikož už jsem za zenitem a na Wicked pěvecky nedosáhnu. Jinak, jak už jsem zmínila, skvělá díla jsou Pět let zpět a Thrill me.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Činohra Vše o mužích: Charisma + humor + vztahy – to celé na třetí

Muzikál Krysař: Temná pohádka o lásce vykoupené krví

Muzikál Divotvorný hrnec: Kouzlo kdesi za duhou