Chystaný muzikál Ray Bradbury's 2116: Hudební ukázka na letošním Comic-Conu!

 



Máte pocit, že už byste nutně potřebovali pořádnou vzpruhu? Trochu se odpoutat od reality všedních dní a dopřát si nějakou tu „Joyful Anarchy“?  V tom případě poslyšte novinky, které vám tentokrát přinášíme. Již dříve jsme vás informovali o chystaném uvedení muzikálu Ray Bradbury's 2116. Moc podrobností ještě uveřejněno nebylo, ale teď už se pomalu ale jistě blýská na lepší časy a my vám budeme moci něco málo prozradit.

Ale co je ještě lepší? Rovnou vás pozveme, ať si názor na toto zajímavé dílo uděláte sami – pokud tedy ovšem navštívíte letošní Comic-Con, který se bude konat od pátku 22. do neděle 24. dubna v pražském O2 universu. Právě tam se totiž hodlá tento muzikálový počin představit svým divákům a fanouškům tvorby spisovatele, básníka, scenáristy i autora mnoha divadelních her Raye Bradburyho.

Samozřejmě to ale nebude jediný bod programu tohoto velkolepého třídenního festivalu (nejen) pro nadšence do sci-fi, fantasy a hororu. Kromě různých autogramiád a besed se zahraničními i domácími hvězdami bude možné se účastnit i řad přednášek a prezentací či výstav, a také si zahrát nějaké zajímavé hry, či se dokonce přihlásit do různých turnajů. V neposlední řadě pak dojde právě i na koncerty.

A jedním z nich celý program v pátek 22. dubna začíná – uhodli jste, jedná se o ukázku z Ray Bradbury's 2116. Jak nás informoval náš externista Marťa, nezisková divadelní společnost Gallimaufry tam pro vás zajišťuje a chystá zhruba hodinovou koncertní verzi muzikálu, i když ještě s původními anglickými texty.

Dokonce už je známo i pár jmen z obsazení, které by na speciálním koncertě, co bude Comic-Con otvírat, mělo zazářit. Představí se například hvězdy plzeňské muzikálové scény DJKT – manželé Pavel a Charlotte Režní (neboli Smrt z Elisabeth a Eliza z My Fair Lady), a to coby Groombot a Bridebot. To jsou v rámci děje dva na první dojem bezchybní roboti, které si zakoupí lidé, co hledají perfektní dárek pro svého partnera. Jenže není všechno zlato, co se třpytí…

Party Clarisse McClellan zazpívá Elin Špidlová, kterou muzikálovci jistě znají z Tajemství či Vánočního zázraku a především jako Gianu di Medici z Galilea. Před lety se objevila také v show Hlas Československa a zahrála si též v několika zahraničních filmech a seriálech, dokonce i po boku sira Anthonyho Hopkinse.

Role tajemné figurky Mr. Marionettea, který v ději muzikálu vede skupinku rebelů na útěku, se pak zhostí dokonce sám Steve Josephson, jenž spolu s Bradburym spolupracoval na libretu díla a také se ujme režie muzikálu.

Zda se tito umělci objeví posléze i v chystané české verzi Ray Bradbury's 2116, se teprve uvidí. Každopádně jakmile se něco šustne, dáme vám zase vědět. 😊

Více info o Comic-Conu a vstupenky na něj naleznete ZDE

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Činohra Vše o mužích: Charisma + humor + vztahy – to celé na třetí

Muzikál Krysař: Temná pohádka o lásce vykoupené krví

Muzikál Divotvorný hrnec: Kouzlo kdesi za duhou