Muzikál Něco shnilého!: Je libo omeletu?

Vítejte v renesanci, době Shakespeara! Toho máme všichni rádi, že? Všichni... až na bratry Prckovy, Nicka a Nigela, kteří ho již dříve vyhodili z hereckého souboru, přičemž on nyní hraje prim na umělecké scéně. Nigel se sice Shakespeara zastává, poněvadž tajně jeho díla miluje, každopádně Nick o něm nechce ani slyšet. Prakticky kvůli němu živoří tím stylem, že jeho žena Bea chodí na náměstí sbírat zelí, které lidé házejí na osoby na pranýři. Rozhodne se s tím skoncovat a Shakespeara trumfnout. Vyhledá proto věštce Nostradama a požádá ho, aby se podíval do budoucnosti a zjistil, na co budou lidé do divadel nejvíce chodit. Věštbou je překvapen - musí změnit žánr svých her! Diváci v budoucnosti budou mít totiž nejvíce v oblibě muzikály.

Byť si Nick není jistý, oč vlastně v takových muzikálech jde, za pomoci rad od Nostradama se pouští do výroby muzikálu, který je inspirován příběhem Hamleta (podle Nostradama největšího Shakespearova hitu v budoucnu). Povede se jim Shakespeara překonat, když jediným jejich sponzorem zdá se býti žid Shylock, tedy osoba za vlády puritánů nepřijatelná? Pro odpověď musíte vyrazit do Plzně na muzikál Něco shnilého!

Já mám tuhle milou návštěvu už za sebou a musím říct, že jsem byla naprosto ohromena. Na muzikál Něco shnilého! jsem se vypravila bez jakéhokoliv zjišťování a očekávání, prostě zase něco nového v Plzni, to bude určitě kvalita, a více jsem nad tím nepřemýšlela. Kdybych jen tušila, jak moc mě budou chytat záchvaty smíchu a jak si budu představení užívat...

Humorný příběh odehrávající se v renesanci, nenápadné narážky na jiná muzikálová představení, soubor plný elánu a energie - to vše se postaralo o to, že již teď plánuji další návštěvu.

Největším kladem představení je nadšení, které z jeviště přímo sálalo. Bylo vidět, že účinkující tato hra baví a své nadšení rádi předají dál. Komparz předvedl natolik dechberoucí taneční i pěvecké výkony, že se snad nikdo neopováží nazvat je křovím. Všichni představitelé hlavních postav se do rolí zažrali, a to dokonce i velká osobnost českých muzikálů Lumír Olšovský, který na poslední chvíli zaskakoval v roli bratra Jeremiáše. Troufám si říci, že neznat situaci, diváci by nic nepoznali.

Dvojici protagonistů, Nicka a Nigela, ztvárnili Jozef Hruškoci a Martin Holec. Patří jim obrovský hold, protože na svých bedrech nesli tíhu celého představení a nemám k nim jedinou výtku.

Zazářil také Dušan Kraus v roli Shakespeara jako miláčka davů a namyšlence.

Jednou z nejvýraznějších postav byl pro mě věštec Nostradamus v podání Lukáše Ondruše. Jeho výkon bych zhodnotila asi takto - bude vás bavit. Hodně bavit. 😊

Ženský element měl zastoupení v Soně Hanzlíčkové (dříve uváděna jako Soňa Hanzlíčková Borková - pozn. 7 statečných), která hraje roli Bey. Má vynikající komediální talent a pěvecky představení zvládla bez jediného zaváhání.

Znovu bych ráda vyzdvihla Lumíra Olšovského, který roli bratra Jeremiáše zahrál dokonale.

Pokud jste fanoušky muzikálu a chcete se pobavit, odpočinout si od všedních starostí, či jen potřebujete recept na omeletu, doporučuji navštívit plzeňské divadlo a představení Něco shnilého!

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Činohra Vše o mužích: Charisma + humor + vztahy – to celé na třetí

Muzikál Krysař: Temná pohádka o lásce vykoupené krví

Máme nový web! Nově nás najdete na ocima7.cz