Další novinka v Divadle Lucie Bílé: Broadwayský muzikál Maminy


Po dubnové premiéře crazy muzikálu Láska je láska připravuje pražské Divadlo Lucie Bílé další hudební novinku. I tentokrát tým scény, původně známé jako Ta Fantastika, vsadil na humor a divákům představí komedii americké autorky Sue Fabisch. Komorní muzikál Maminy, v němž opět nebude chybět principálka Lucie Bílá, divadlo uvede v září letošního roku.

 
Lucie Bílá

Tisková konference k muzikálu se konala ve středu 18. května 2022 a 7 statečných muzikálovců děkuje produkci za pozvání.

Děj muzikálu slibuje docela prozaický příběh s množstvím vtipných situací.

Prvorodička Amy, ambiciózní právnička Brooke, sarkastická matka pěti dětí Barb a svobodná matka Tina. Čtyři maminy se setkávají na předporodním večírku a společně sdílejí strasti i radosti mateřství. Mezi padouchy, s nimiž jako superhrdinky dennodenně bojují, totiž nepatří pouze domácí úkoly, školní svačinky a hory špinavého prádla. Mateřství je jízda na emoční horské dráze, kde je narození dítěte teprve začátek… Být maminou, to je poslání na celý život!


Antonín Procházka, Ivana Hannichová, Lucie Bílá a Adam Novák

Komediální muzikál Maminy (v originále Motherhood – The Musical) autorky Sue Fabisch se poprvé představil v USA v roce 2010 a během několika let si získal srdce diváků po celých Spojených státech, v Austrálii, ve Skotsku, ale také v Peru nebo ve Venezuele. 

V představení zazní celkem dvacet původních písní včetně „The Kids Are Finally Asleep”, která se umístila mezi TOP 10 komediálními hity v populární hitparádě Billboard. Divadlo Lucie Bílé muzikál uvede v překladu Adama Nováka v české premiéře 21. září 2022. Lucie Bílá mě požádala, zda bych pro ni našel komorní, vtipný muzikál. Hledal jsem… a našel. Získal jsem práva, muzikál přeložil a napsal k němu české texty. Muzikál má skvělou hudbu a myslím, že osloví široké spektrum zvláště dámského publika,“ vysvětluje autor překladu Adam Novák.

Na přípravách muzikálu bude v Divadle Lucie Bílé spolupracovat stejný realizační tým, který se podílel i na komedii Láska je láska. Režie se tedy opět ujme Antonín Procházka, choreografií byla pověřena Ivana Hannichová a kostýmy Maminám navrhne Michaela Horáčková Hořejší. „Muzikál Láska je láska jsme už dělali před patnácti lety, takže to byla částečně slezená hora, kdežto Maminy budou výletem do neprobádaných vod. Navíc si nevzpomínám, že bych někdy pracoval pouze s dámami. Mně to ale nedělá žádný problém. Já mám k ženám kladný vztah. Nic jiného mi ostatně nezbývá, protože mám doma tři – ženu, dceru, a i náš pes je fenka. A kdyby mně při zkoušení bylo moc úzko, můžu zajít na jedno do hospody U Parlamentu, kde sedí většinou chlapi,“ říká o zkoušení nového muzikálu režisér Antonín Procházka.

Celý herecký tým je složený pouze z krásných dam!

V hereckém, ryze dámském, obsazení také nebudou chybět tváře známé z muzikálu Láska je láska. Maminy si zahrají Markéta Schimmerová Procházková, Markéta Poulíčková, Kateřina Pechová nebo Tereza Hálová. Poprvé se na jevišti Divadla Lucie Bílé naopak představí herečka Iva Pazderková, která ztvární právničku Brooke, a Pavlína Ďuriačová jako sarkastická Barb. Stejně jako v muzikálu Láska je láska se pak diváci mohou těšit na populární zpěvačku a principálku divadla Lucii Bílou. V roli svobodné matky Tiny bude účinkovat bez alternace. „Mám radost, že nás v divadle čeká další skvělý projekt, a ještě větší radost mám z toho, že se opět setkám z mými úžasnými kolegyněmi z muzikálu Láska je láska. Maminy jsou plné náročných, ale krásných písní, a já jsem si na jevišti nemohla přát lepší parťačky. Už teď se těším, až začneme v srpnu zkoušet,“ raduje se principálka Lucie.


Markéta Poulíčková a Markéta Schimmerová Procházková


Kateřina Pechová, Lucie Bílá a Iva Pazderková


Tereza Hálová a Pavlína Ďuriačová

Během tiskové konference jsme se také dozvěděli, že nahrávka hudebních podkladů bude přímo z Broadwaye. Lucie Bílá také prozradila, že divadlo na příští rok chystá také další titul, který se bude týkat krize středního věku a u něj se již možná dočkáme živé hudby. Na ten si ale ještě musíme nějakou chvíli počkat. 😊


Markéta Schimmerová Procházková, Markéta Poulíčková, Pavlína
Ďuriačová, Kateřina Pechová, Lucie Bílá, Iva Pazderková, Tereza Hálová


Realizační tým

Hudba a libreto: Sue Fabisch

Překlad: Adam Novák

Režie: Antonín Procházka

Choreografie: Ivana Hannichová

Kostýmy: Michaela Horáčková Hořejší


Markéta Poulíčková, Markéta Schimmerová Procházková, Ivana Hannichová,
Antonín Procházka, Lucie Bílá, Adam Novák, Iva Pazderková, Kateřina Pechová,
Tereza Hálová a Pavlína Ďuriačová


Obsazení k 18. 5. 2022

Tina: Lucie Bílá (bez alternace)

Amy: Markéta Poulíčková / Markéta Schimmerová Procházková

Barb: Pavlína Ďuriačová / Tereza Hálová

Brooke: Iva Pazderková / Kateřina Pechová

Česká premiéra: 21. září 2022 v Divadle Lucie Bílé

Termíny uvádění: 20. září 2022, 23. září 2022, 7. října 2022, 8. října 2022, 9. října 2022, 19. listopadu 2022, 20. listopadu 2022

Veškeré informace o představení jsou k dispozici na: https://www.divadloluciebile.cz/repertoar/maminy/



 

 

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Činohra Vše o mužích: Charisma + humor + vztahy – to celé na třetí

Muzikál Krysař: Temná pohádka o lásce vykoupené krví

Muzikál Divotvorný hrnec: Kouzlo kdesi za duhou