Velký májový koncert na Tvrzi Divice: Advent v květnu očima 7



Divák míní, život mění... Jelikož se rádi jako parta kamarádů scházíme i v době předvánoční a adventní, napadlo nás tentokrát »tvůrčí poradu« a posezení spojit i s nějakou tou kulturou, když už to bylo zase možné. Jenže co čert nechtěl, Vánoční koncert nakonec Studio DVA muselo přeložit - a to na začátek května. Z akce se tak stal rázem Velký Májový koncert, ale i přes změnu termínu se nakonec podařilo většině z nás dorazit. A tzv. »starou partu« (složenou samozřejmě ze samých mladých lidí!😁) doplnili i naši dva nováčci - Marťa a Eponine. Opět vám tak jednou můžeme přinést bezprostřední dojmy z této akce. Jak se povedla a kdo z vystupujících nás zaujal nejvíc? 

Eric: Zažít Vánoce v prvním květnovém týdnu - proč ne? Jako čistou recesi pojali organizátoři přeložení původně vánočního koncertu na tvrzi Divice na májový termín. Účinkovaly na něm hvězdy divadla Studio DVA. Prožili jsme příjemný večer ve společnosti krásné muziky (ano, došlo i na koledy, což vyvolalo úsměv na tváři těch několika stovek diváků). A naše sedmičková parta se ohromně bavila nejen při muzikálových flácích, ale vlastně celé odpoledne. Chválím myšlenku venkovní scény. Víc takových počinů.

Eponine: Máj, Vánoc čas? Může být, máme-li k tomu krásné a kouzelné místo (což divická tvrz splňuje), Studio DVA, které tuto velmi milou akci uspořádalo, a hlavně úžasné lidi, díky kterým aspoň dočasně zapomeneme na starosti všedních dní.

Annie: Miluji atmosféru divické tvrzi a už jen díky ní byl pro mě tento koncert nevšední. A kombinace rozkvetlých zahrad a adventní výzdoby tuto jedinečnou náladu ještě umocnila. Úchvatné byly především dámy - Radka Fišarová a Monika Absolonová, které mě dokázaly nejednou dojmout. Potěšila ale též Ivana Chýlková s číslem z Billyho Elliota. Za výpravu do Divic tento večer rozhodně stál. 

Nikča: Navštívit vánoční koncert v květnu  - a to i se stromečkem, svařákem a koledami… Ve Studiu DVA je možné všechno! Dokonalý májový koncert, který byl původně vánoční, ale Vánoce cítit byly. Na tu atmosféru jen tak nezapomenu! 

George: Studio DVA prostě umí.  Vždy nás královsky pohostí, jak naše bříško, tak i naše srdíčko. 😍

Marťa: Vánoční koncert v květnu? Divadlo Studio DVA ukázalo, že to není problém. Přesun zrušeného Vánočního koncertu dopadl, příznačně pro název divadla, na dva. Vypadalo, že kouzlení a obecně výstupy Romana Štabrňáka časem otrávily většinu publika. Jinak byl průlet nejen muzikálovým repertoárem vystupujících strašně fajn. Energickou Bereniku Kohoutovou vystřídala Ivana Chýlková a závěr večera patřil předním hvězdám českého muzikálu, dvěma Evitám - Radce Fišarové a Monice Absolonové. Radka svůj repertoár vzhledem k tématu večera pojala, myslím, asi nejvtipněji. Zároveň pro mě byla tím nejzajímavějším z celého večera. Děkuju za jejím hlasem interpretované texty Jiřího Žáčka a emočně bohatý zážitek.

Džejňulka: Když se sejde vícero Statečných pohromadě, zábava je vlastně vždy zajištěna. Tipla bych si, že bychom si společně užili třeba i méně povedenou akci. Naštěstí Studio DVA nás, řekla bych, nezklamalo, protože připravilo pestrý program, v němž si asi každý našel něco svého. Já měla dojem, že večer měl rozhodně vzestupnou tendenci a pomyslným zlatým hřebem pro mě byla Monika Absolonová, které stačilo přijít na jeviště a začít povídat, a přišla s ní zase nová energie, kterou už jsme přece jenom v těch pozdějších hodinách, ve stoje a někdo i třeba pod vlivem nějaké té sklenky, docela potřebovali. Záhy mi vlila novou krev do žil a vybrala přesně ty písničky, které jsem si přála. S popěvkem „Žal se odkládá“ jsem pak ostatní Statečné otravovala pomalu ještě před spaním, ale v paměti mi na dlouho utkví také samotné finále koncertu – rozsvícený vánoční stromeček, písnička Teď královnou jsem já z osudového muzikálu (asi pro mě i pro Moniku) Kleopatra a ještě záplava zlatých konfetek. 😊 Děkujeme za „vánoční dárek“ 😁, bylo to krásné. 💖

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Činohra Vše o mužích: Charisma + humor + vztahy – to celé na třetí

Muzikál Krysař: Temná pohádka o lásce vykoupené krví

Muzikál Divotvorný hrnec: Kouzlo kdesi za duhou