Muzikál První rande: Aneb příběh každého z nás

 


Vzpomínáte ještě na své první rande? Určitě teď chvíli váháte, kdy to bylo, ale rozhodně to víte. Je to zážitek, na který se prostě nedá zapomenout. No, vlastně někdo z nás by na to nejraději zapomněl... Ale pokud to naopak vyšlo, je to určitě krásná a nezapomenutelná věc a jestli je to ta pravá/ ten pravý, tak je to láska na celý život. Někdy to jsou fakt nervy, protože člověk neví, co má čekat a jak se chovat - přirozeně, nebo se trochu přetvařovat? Vlastně celý večer je jedno velké očekávání. Bude to zase jeden zbytečně strávený večer, nebo bude naopak super a ideální? Proto se posaďte do křesla, dejte si něco dobrého a trochu si zavzpomínejte. Já vám zatím budu vyprávět jeden takový příběh. Na muzikál První rande vás vezmu opět do Městského divadla Brno. Pokud se jedná o lásku, tak právě ta teď vládne v Brně. Moje minulá návštěva byla Pretty Woman, o které jsem se už zmínil, další příběh velké lásky nás čeká v příběhu Jane Eyrové, ale nyní je to právě „První rande“

Muzikálová komedie autorské trojice Alana Zacharyho, Michaela Weinera (hudba a texty) a Austina Winsberga (scénář) se náramně povedla. Pro inspiraci pánové nešli daleko. Příběh se skládá z velkého množství zážitků z milostného života a jejich trampot. Tato autorská spolupráce neskončila pouze u Prvního rande. Mezi jejich další známá díla patří také muzikál Big, Znovu 17 nebo Přes noc třicítkou... Ovšem v MDB se povedlo toto představení uvést před diváky také díky těmto lidem - o krásný český překlad se postarala Zuzana Čtveráčková, o režii Stanislav Moša a scénu vytvořil Jaroslav Milfajt.

Příběh nás zavede do jedné restaurace, kde se má uskutečnit ono První rande. Sledujeme zde dvojici Aarona a Casey - oba mají stejný problém. Není to pro ně rande první, bohužel právě již několikáté. Ovšem tentokrát by to přece mohlo vyjít, tak proč to nezkusit?! Vlastně to vzniklo  pozváním jejich kamarádů. Aaron (Daniel Rymeš), je značně nervózní. Neví, jestli je správně oblečen, co si dát k pití a jak se vlastně chovat, až přijde Casey. 

Casey (Eliška Skálová), je pravý opak. Je to menší ďáblík a živel. Problém má jedině se závazky, většinou to u ní končí pouze společnou nocí. Tak trochu se bojí života a toho, co přijde dále. Společnost dvojici v restauraci dělá číšník (Kristian Pekar) a několik dalších párů v podání: Aleše Slaniny, Svetlany Janotové, Dušana Vitázka a Andrey Zelové. Mladý pár se během večera snaží poznat a doufá v něco dalšího. Ovšem jejich podvědomí to vidí jinak. Aaron má jeden problém. Stále totiž nemůže zapomenout na svůj předchozí vztah. Navíc je moc hodný kluk a každá jeho snaha o nový vztah se nakonec promění pouze v další přátelství. Casey má zase opačný problém. Ona má zase zájem o divoký život, ovšem většinou je divoký až tak, že vždy narazí na darebáka a nakonec zůstane sama. Myslíte, že může tento vztah vyjít? Během večera se dozvíme zvyky Aarona a Casey, uvidíme jejich fotky na internetu, které nikdo neměl vidět, dozvíme se jejich touhy a přání. Tak snad jim to vyjde. Zajímá vás to? Tak šup do divadla a užijte si tento příběh, stejně jako já.

Muzikál První rande není pouze jen muzikálem. Já sám jsem se během děje několikrát zamyslel: Bože, tam snad sedím já?' Je to neuvěřitelné, kolik věcí se může stát. Je to večer plný naděje, lásky, ale i nervů a přání, aby to konečně vyšlo. Já se náramně bavil a přiznávám se, že padne několik slz smíchu i smutku. Co když bude mít tetování, nebo dokonce dítě? Co když kouří nebo pije alkohol? Bude srandovní, nebo vážný? To je jen pár otázek, na které se jistě v hlavě ptá každý z nás. Samozřejmě jsem věděl, že to bude skvělé, ale bylo to mnohem a mnohem lepší. Moc děkuji všem aktérům tohoto večera za další krásný zážitek z divadla.

Nechci vám toho moc prozradit, ať jste stejně překvapení jako já, ovšem co vám mohu prozradit, je moje obsazení. Na První rande nás pozvali Aaron a Casey (Daniel Rymeš a Eliška Skálová). Oba dva tvoří ideální pár. Skvěle jim to spolu ladí. Daniel se opravdu chová jako nešťastný a přesto odhodlaný muž, který chce najít svoji novou lásku. 

Eliška je zase pěkná dračice, ovšem s velkým srdcem. Ví, co chce, jen musí přijít ta správná chvíle. Po hudební stránce má každý z nich svůj prostor, kde dokážou předvést svůj talent a získat si vaši pozornost. Hned v zádech jim stojí číšník, otec a přátelský terapeut (Kristian Pekar) Jeho výstupy jsou opravdu skvělé, je takový jejich rádce a snaží se jim dodat trochu odvahy a přirozenosti. Hned v závěsu je zbytek aktérů, kteří mají v příběhu více rolí, posouvají děj nebo ukazují vzpomínky páru, co zrovna vypráví o svém životě. Jejich jména jsou Aleš Slanina, Svetlana Janotová, Andrea Zelová a Dušan Vitázek. Mé díky patří i jim. Jejich vtipné výstupy jsou součástí tohoto muzikálu. Po hudební stránce rovněž nemám co vytknout. Ať už se jedná o kamaráda, babičku, židovského či křesťanského otce, matku nebo sestru. Je jich tam opravdu dost a vše je to propletené v jeden úžasný příběh. 

Své první rande zná každý z nás, ovšem to muzikálové mnoho lidí ne. Tudíž pokud máte cestu do Brna, je toto představení to pravé. V Městském divadle Brno se budete skvěle bavit. Toto představení to určitě dokáže...


 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Činohra Vše o mužích: Charisma + humor + vztahy – to celé na třetí

Muzikál Krysař: Temná pohádka o lásce vykoupené krví

Muzikál Divotvorný hrnec: Kouzlo kdesi za duhou