Novinky o muzikálu Ray Bradbury’s 2116: Nové obsazení »předskokanského« koncertu

 

Člověk míní, život mění… A není to jen fráze, ale velká pravda 😊. Do budoucna nevidíme, ostatně koho by ještě před časem napadlo, co všechno se může ve světě odehrát takřka přes noc… My stateční muzikálovci přiznáváme bez uzardění, že nevíme, jak bude vypadat rok 2116. 😊 Stačí ale dát prostor vlastní fantazii a nějaký ten nápad se jistě najde. Pokud ne, můžeme se na jednu takovou vizi dnů budoucích podívat alespoň v muzikálu Ray Bradbury's 2116.

Jak jsme vás již informovali, samotnému uvedení v češtině bude předcházet menší ochutnávka z tohoto díla, která se chystá v rámci zahájení letošního ročníku festivalu Comic-Con (více informací o akci najdete v našem starším článku či případně na oficiálním webu Comic-Conu). Nově k nám ale dolétly zvěsti o tom, že původní zamýšlené obsazení tohoto »přeskokanského« koncertu nakonec nevyjde zcela stoprocentně.

Jmenovitě se zpráva týká Pavla a Charlotte Režné, hvězdného manželského páru z plzeňského DJKT. Bohužel se s nimi na Comic-Conu podle všeho nepotkáme, jelikož si jejich přítomnost žádá právě jejich domovská scéna a konkrétně premiéra vítězného projektu Intro21, což je mimochodem soutěž plzeňského divadla, kam mohou autoři posílat nové, dosud neuvedené muzikály. Vítězné dílo se pak dočká koncertního provedení na Malé scéně DJKT.

Pokud už se ale na festival chystáte a na ukázku z Ray Bradbury's 2116 těšíte, nemusíte teď smutnit ani vzteky trhat lístky 😀. Naopak, jedná se o klasickou situaci štěstí v neštěstí - podařilo se totiž sehnat další skvělé muzikálové osobnosti, které na koncertu vystoupí. Coby Groombot a kapitán Wilder se tedy představí Ondřej Bábor, jehož jistě znáte například z představení Cikáni jdou do nebe, Láska nebeská či jako skvělého Lorda Farquaada z muzikálového Shreka.

Partů postav Bridebot a Jenny se chopí Zuzana Holbeinová, mimo jiné také skvělá tanečnice, kterou vídáme v řadě muzikálových divadel (například Divadlo Hybernia, Městské divadlo Brno, Divadlo Semafor aj.) a naše Nikča ji viděla například ve svém milovaném Doktoru Oxovi.

Znovu připomínáme, že na zhruba hodinovém koncertě, který má pod palcem divadelní společnost Gallimaufry, zazpívá také Elin Špidlová (postavu Clarisse McClellan) a dokonce i jeden z autorů muzikálu Steve Josephson (ten se ujme tajemného Mr. Marionettea).

Pokud jsme vás ještě dostatečně nenalákali, máme pro vás i pomyslnou třešničku na dortu 😊. Akce se zúčastní také Felix Slováček mladší, který se ujme rolí profesora Fabera a pana Wycherlyho. O jeho hudebním talentu asi nikdo nepochybuje 😉, ovšem ani herecké nadání mu rozhodně nechybí, což předvedl (spolu s geniálním smyslem pro humor) v semaforské Kytici, kde nezapomenutelným způsobem ztvárňuje Polednici.

Věříme, že tentokrát už to klapne a třeba se v pražském O2 universu v pátek 22. dubna dokonce potkáme 😊. Všechno dění pro vás ale i nadále budeme sledovat! 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Činohra Vše o mužích: Charisma + humor + vztahy – to celé na třetí

Muzikál Krysař: Temná pohádka o lásce vykoupené krví

Divadelní představení Líbánky na Jadranu: Typická česká dovolená