Jedna židle nezůstane suchá?! Tomáš Vaněk a Roman Tomeš vyráží na turné


„Jedna židle nezůstane suchá! Ostravo, Brno, Budějice a Praho, těšte se!” tak přesně to nám vzkazují dva muzikáloví harcovníci - Tomáš Vaněk a Roman Tomeš. A proč? Jelikož spojili své síly a přichystali na duben hned čtyři koncerty. 

„Společně s pianistkou Kristinou Brachtlovou se vydají na turné po vlasti české, moravské i slezské a divákům představí energickou koncertní show plnou populárních písní, která se bude dotýkat až stand-up comedy!“ slibují pánové v oficiální tiskové zprávě ohledně své koncertní show. 

Oba pány už jistě znáte - Tomáše Vaňka především jako Raoula z Fantoma opery v Goja Music Hall či Fiyera v Čarodějce tamtéž. V Divadle Na Prádle se představil jako Jon v Tick, tick... BOOM! a v muzikálu Ne/Normální (Next to Normal) ztvárnil dvojroli Dr. Maddena a Dr. Finea. 

Roman Tomeš je zase doma především v Divadle Kalich, kde září coby Danny v Pomádě, Štěpán v Krysařovi či Mauglí ve stejnojmenném muzikálu. V Hudebním divadle Karlín zase chodí po špičkách v roli Šimona v muzikálu Rebelové a zrazuje Ježíše v Jesus Christ Superstar (přičemž Jidáše hraje rovněž v ostravském uvedení). Televizní diváci si ho pak možná vybaví z role Tonyho v seriálové Slunečné

Co je spojuje? 

Jak Tomáš, tak Roman si zahráli v muzikálu RENT v již zmíněném Divadle Na Prádle. Hráli hlavní dvojici kamarádů a dnes, když uběhlo od české premiéry tohoto díla přesně deset let, jsou z nich přátelé a kolegové i ve skutečném životě. Na RENT s láskou vzpomínají a nejen proto, že od té doby už neměli mnoho možností se profesně potkat. A tak si zkrátka příležitost vytvořili sami - respektive hned čtyři. Jeviště ovládnou pouze oni dva, ovšem něžné pohlaví bude přece jen též zastoupeno - a to díky Kristině Brachtlové, která obstará klavírní doprovod.

Repertoár

Muzikálová dvojka chystá předvést „neotřelý těžkotonážní humor“, ale především skladby z muzikálů Bonnie a Clyde, Jesus Christ Superstar, Les Miserables, Spamalot, Ples upírů i Biograf Láska. Dojde také na drobnou vzpomínku na RENT v podobě písničky „Jen dnes se dá žít“. Pokud by snad někoho přemohlo dojetí, Roman Tomeš jistě atmosféru rozjasní svou vlastní tvorbou. Dokonce prý diváci koncertů uslyší i naprosté novinky. A pánové navíc zmiňují i operní árii!

Kdy a kam?

Termíny:

11. 4., Ostrava: Kulturní dům K-Trio

13. 4., Brno: Společenské centrum Bystrc

17. 4., České Budějovice: Kulturní dům Metropol

25. 4., Praha: Hudební divadlo Karlín

Vstupenky v předprodeji výhradně na smsticket.cz

Na co se těší Stateční?

Eric: Tomáše Vaňka i Romana Tomeše jsem již zažila při jejich sólových koncertech a vím, že to oba umějí hezky rozjet. Tomáš má rád muzikálové pecky, naopak Romana charakterizuje jeho vlastní tvorba a kytarový sound. Když se oba kluci spojí, může z toho vzniknout výborná hudební show plná vtipu, recese, ale i romantiky. Navíc oba mají příjemný hlasový projev, tudíž se jistě postarají o kvalitní hudební zážitek.

Annie:
Ano, přiznám se. 😊 Jsem zvědavá a s největší pravděpodobností se na tento koncert vypravím. Nejdřív jsem byla hodně překvapená a říkala jsem si, že méně sourodá dvojice by už asi jenom těžko mohla vzniknout. U obou pánů se mi ale vybavují role, kde mě vysloveně nadchli: U Tomáše Vaňka především Jon (TTB), Raoul (Fantom opery) a Fiyero (Čarodějka), v případě Romana Tomeše pak třeba Berger (Vlasy), Jidáš (JSCh) či Danny Zucco (Pomáda). Jak by si ale poradili, pokud by si své slavné role v rámci koncertu na chvíli vyměnili? Docela by se mi líbilo něco takového zažít. 😊 Na co se ale můžu těšit s jistotou? Na to, že v rámci koncertu dojde i na muzikál RENT, jehož české uvedení, mi bohužel uteklo.

Džejňulka: Poslední dobou jsem si vybudovala menší závislost na autorských písničkách Romana Tomeše. Když si zpívám, že »jsem muž v domácnosti a to je mojí ctností«, nikdo to moc nechápe, ale já se těm textům musím vždycky potutelně culit. Takový instantní zlepšovač nálady. 

Co se týče Tomáše Vaňka, jeho koncerty jsou vždy vtipné, rozverné a možná i malinko praštěné, ale který jiný pán by si troufl na Měsíčku na nebi z Rusalky? A Tomášovo podání songu Lady Carneval je pro mě stále nezapomenutelné a neskutečně rozjeté. Tím pádem je mi jasné, že tohle »kombo« bude skvělé a jejich koncerty budou všechno.... jen ne nudné! 😊

George: Bláznivé seskupení této dvojice nám zajisté připomene éru těch nejslavnějších muzikálů. Pánové za doprovodu pianistky Kristiny Brachtlové předvedou písně, které v jistě zajímavém aranžmá možná ani jinde neuslyšíte. Slogan zní - jedna židle nezůstane suchá. Takže dámy, náhradní kalhotky a kapesníky si zabalte s sebou... 😅😂😅 Tohle bude vážně show!





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Činohra Vše o mužích: Charisma + humor + vztahy – to celé na třetí

Muzikál Krysař: Temná pohádka o lásce vykoupené krví

Muzikál Divotvorný hrnec: Kouzlo kdesi za duhou