Silvestrovské ohlédnutí: Naše NEJ momenty roku 2021


Vánoční svátky už nám zase utekly a rok se nám pomalu ale jistě láme. Brzy bude rok 2021 patřit jen vzpomínkám, aby uvolnil místo roku novému. Budeme zase všechno »psát od prvních řádků«. Pojďme se ale nejprve společně krátce ohlédnout za tím, jak ten uplynulý rok vypadal u nás na blogu.
  • V lednu patřil k nejčtenějším článkům Kat Mydlář od Annie, která měla k tomuto muzikálu nějaké výhrady, ale na druhou stranu jej navštívila těsně před »zákazem zpěvu« a uzavřením divadel, a tak je pro ni výjimečný už jen tím. Úsměv na tváři 7 statečných pak vykouzlil především rozhovor s Tomášem Novotným a zvlášť jeho vtipné »vyvolávání« Lumíra Olšovského, které si dodnes často připomínáme. 

  • Druhý měsíc v roce jsme s Georgem zavzpomínali na vyloženě zimní představení Sněhová královna a čas na rozhovor s námi si udělal mimo jiné i Jan Kříž, který prozradil, jaké hračky dětem nejraději kupuje. Také jsme rozjeli valentýnskou soutěž a dokázali jsme, že kdo si hraje, nezlobí! 😊

  • V březnu se nám Džejňulka svěřila, že muzikál Robin Hood jí střelil šíp přímo do srdce 😉 a podobně nadšeně nám o působení v Tvoje tvář má známý hlas, ale i o muzikálu Lazarus, v rozhovoru vyprávěl Ondřej Ruml

  • V rozverném dubnu jsme připravili menší velikonoční luštění a zpovídali jsme Míšu Tomešovou, která nám vylíčila svůj nejrychlejší přesun z Úval do Kalichu a také nás pozvala na některá představení, která už někteří z nás mezitím stihli zhlédnout. A co vy? 

  • V květnu nás Eric vzala na menší výpravu do minulosti díky muzikálu Antoinetta - královna Francie a zavzpomínala na jedno představení, kde titulní hrdinka poprvé v dějinách gilotině...unikla. Také si s námi otevřeně popovídal Tomáš Vaněk.

  • Červen jsme zahájili křížovkou na počest Mezinárodního dne dětí a také jsme naše zvídavé otázky položili Lukáši Adamovi, který nám například prozradil, které představení v zahraničí ho nejvíce zasáhlo. 

  • A v létě jsme se postupně začali vracet i k divadlu a muzikálům naživo, a tak jsme se v červenci vyplavili s Nikčou na ostrov za Robinsonem Crusoe. V srpnu jsme zase uveřejnili povídání s Kateřinou Bohatovou, která nám odhalila, jakým heslem se řídí při výběru projektů. 

  • V září jsme se s Coffeerun nostalgicky vrátili k původnímu uvedení Bídníků v Čechách, ale hlavně nám udělalo obrovskou radost, že jsme úspěšně vydali rozhovor s Monikou Absolonovou. A asi jsme tím tak trochu potěšili i vás, protože jsme dosáhli naprosto nádherné čtenosti, o níž se nám předtím snad ani nesnilo. 

  • V říjnu jsme se rozloučili s muzikálem Čarodějka a trochu na toto dílo kolektivně zavzpomínali. 

  • A pak už to docela »frčelo«. V listopadu jsme vám totiž představili naše nové dva externí autory Eponine a Marťu a jejich první články u nás na Očima 7. A také jsme založili novou rubriku Aktuality, kde jsme vám oznámili novinky o připravovaném muzikálu Ray Bradbury's 2116 a o návratu muzikálu Láska je láska

  • V prosinci jsme se díky Little Lotte podívali i na bratislavskou Novou scénu a na tamní muzikálovou legendu Cyrano z predmestia. A to nejlepší na závěr? Celý prosinec jsme vás tak trochu »bombardovali« vánočními zdravicemi od našich muzikálových hvězd.
Ještě jednou tak tímto ze srdce děkujeme všem, kdo nám ochotně odpověděl na naše otázky v rozhovorech, ať již v průběhu letošního roku, nebo i někdy dříve. Také moc děkujeme všem, co si na nás v předvánočním čase udělali chvilku a natočili pro nás krásná videa. Moc si toho vážíme - už jen proto, že jsme pořád jen (ne)obyčejná parta muzikálových fanoušků. A jmenovitě?

Na první adventní neděli nás tak pozdravili Martin Šemík, Kateřina Herčíková, Nikola Ďuricová (s níž zatím rozhovor nemáme, ale doufáme, že co není, může být 😊😉) a Miloslav Frýdl. (Pokud si chcete připomenout naše povídání s nimi, rozklikněte si jejich jména.)



A čtvrtou svíčku jsme zapálili ve společnosti těchto osobností - Bohouš Josef, Veronika Prášil Gidová, Felicita Prokešová, Peter PechaMarianna PolyákováPavel RežnýMonika Absolonová. Také k nám doletěly dva vzkazy i z tvůrčího týmu muzikálu Ray Bradbury’s 2116 - krásné video nám poslala nejen produkce 😊, ale z Kalifornie nám zamávali též John Hoke a Steve Josephson. Na závěr jsme pár slov dali dohromady i my sami

Všechny hvězdné vánoční pozdravy jsme nyní pro Vás dali dohromady do jednoho videa, kdybyste se k nim ještě náhodou chtěli někdy vrátit. A připojili jsme na závěr i menší bonus od Lucky Jagerčíkové Nývltové 😍.


Nezbývá než doufat, že i v příštím roce se nám poštěstí hojně navštěvovat divadla a sbírat pro Vás novinky. Snad se nám podaří získat i nějaké další rozhovory a hlavně - snad nepřijdeme o Vaši přízeň. Do nového roku si tak 7 statečných muzikálovců přeje v tomto ohledu trochu toho »pokakanýho štěstíčka«.

Krásný nový rok 2022, milí čtenáři! Na viděnou napřesrok 😉.


 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Činohra Vše o mužích: Charisma + humor + vztahy – to celé na třetí

Muzikál Krysař: Temná pohádka o lásce vykoupené krví

Muzikál Divotvorný hrnec: Kouzlo kdesi za duhou